Kennis én vaardigheden voor succesvolle sales

  Vendere is Latijn voor verkoop. Niet voor niets, hier liggen namelijk onze roots. Meer dan 20 jaar geleden begonnen we vanuit de basisgedachte: verkoop is een vak, bellen is een vak. En in dat vak willen we de beste worden. Of dat gelukt is laten we over aan onze klanten.

  Acquisitie, verkoop aan tafel, commerciële opvolging van leads en offertes 

  Verkoop vindt plaats op ongekend veel vlakken en in veel rollen. Verkoop = iemand helpen ‘ja’ zeggen. En dat doe je veel vaker dan je misschien zou denken. Vendere traint dus niet alleen de gedreven sales-professionals om (nog) beter te worden in wat ze doen, we helpen ook accountants, ZZP’ers, bouw-adviseurs, ICT-specialisten en veel andere gedreven vakmensen in hun commerciële gespreksvoering. Niets is zo leuk als te ontdekken dat je gesprekken gevarieerder worden, meer energie opleveren en bovendien ook commercieel veel sterker!

  We noemen het Soul Sales, verbindende communicatie in verkoop.

  Wat trainen we dan?

  Een goed gesprek voeren. Hoe je echt contact maakt, iedere keer weer. Gespreksstructuur. Pitchen. Vragen stellen. Omgaan met weerstand. Luisteren. Commerciële opvolging van leads. Adviserend verkopen. Afsluiten. Klik maken. De juiste voorbereiding. Structureren van je verkoopproces. En veel meer.

  Hoe trainen we?

  Heel praktisch. Met Train- en Praktijkdagen bijvoorbeeld: theorie in de ochtend en een Werkplekcoaching in de middag. De trainee gaat zelf bellen, in een kleine groep collega’s – en de Vendere-trainer geeft feedback direct na het gesprek. Een andere praktijkgerichte aanpak is de Salescoaching: we gaan mee met Accountmanagers en Salesmanagers op acquisitiegesprek. Ook hier geven we direct feedback, bovendien maken we een persoonlijke rapportage op basis van ons zelf ontwikkelde Verkoopcompetentiemodel.

  Wil je een goed gesprek over de mogelijkheden van Vendere trainingen voor jouw bedrijf of organisatie? Plan direct een vrijblijvend kennismakingsgesprek in met een van onze specialisten.

   Training: Sales Essentials

   Meer leads, meer kwalitatieve afspraken en meer ondertekende contracten? Met deze driedaagse training boek je meteen resultaat. Alle essentiële vaardigheden op het gebied van telefonische verkoopgesprekken komen aan bod.

   Door de combinatie van theorie en praktijk kun je de opgedane kennis gelijk in de praktijk brengen. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag met de opvolging van openstaande offertes, met je eigen bellijst en/of beurscontacten, je luistert gesprekken terug, doet rollenspellen en wordt een-op-een gecoacht. Dankzij de directe feedback worden je vaardigheden aangescherpt, waardoor je sneller en duurzamer resultaat boekt.

   Persoonlijke referenties

   “laten we wel wezen, het is geen vanzelfsprekende combinatie: verkoop en accountancy. Wij inhoudsmensen hebben wel eens koudwatervrees op dat terrein. Dan is het heel fijn om te werken met een partij die de accountancywereld goed begrijpt en die met vertrouwen en respect opereert. Waar ik echt veel van geleerd heb is training on the job. Door zelf te gaan bellen en gecoacht te worden voel ik me nu zekerder in de commerciële rol. Ik kan het iedere accountant aanraden.”

   Roland van Boekel,

   Directeur bij Philipsen Accountants | Adviseurs

   Food for thought

   Bij Vendere werken professionals met diverse achtergronden en jarenlange sales ervaring.
   Deze kennis en insights delen zij graag met u via Food for Thought en onze whitepapers.

   Schrijf je in en ontvang onze Food for Thought updates per mail

   Een greep uit onze klanten